Gunnels gröna (- Oooh my garden !)

Från garagen direkt ut i plantagen - (översättning - från svensson svensson till Gunnels gröna .)
  Hahahaaa ! Jag tror jag dör ! Satt och tittade på tvplanetens hemsida , tips från |ohanna då man inte har någon tidning att tillgå , och då fick vi syn på svensson svensson ! Yeeeeeeaaaah ! det är ju sååå bra , har dock missat ALLA avsnitt  utom de två första vilket känns lite sorgligt men vad gör man ? ( tittar på reprisen today ofcours ) Men nu till det rooliga ! Gunnels gröna . . Trädgårdsmagasin. Del 3 av 8. Karin Eliasson är trädgårdsmästare och då är det kanske inte konstigt att jorden är viktigast för henne. Gunnel Carlson möter en kvinna som älskar sin kompost och som  uppskattar all jord. Programmet visas i bredbild .
  Nu är det ju såhär , svensson svensson är askuuul och jättebra . Det sänds på lördagar och reprisen på fredagar . Men Gunnels gröna däremot , det sändes först den 24:e , sen nu idag klockan 00,10 . Det är ÄVEN repris den 27:e samt 29:e OCH 30:e på SVT24 ! :O Ooooooh myyy gaaarden säger jag baraa ! ;D hah !
  Hur många tillfällen ska den där Gunnel ha egentligen när lilla Gustav får kämpa med Max som inte jobbar på posten - han svek ju för bankens skull . Ska han då dessutom behöva konkurera med Gunnel om en plats i tv . Jag tycker att dom borde visa svensson svensson varenda dag istället för Gunnels gröna . hahaaa ! såå himla komiskt , mååste ju nästan titta på Gunnels gröna sen för att få en bild av hur bra programmet egentligen är .

  Jag återkommer !

tvillinghelg .

Just nu tycker jag väldigt synd om mig själv
  Jag vill inte jobba heeela helgen , börjar halv 8 imorrn och slutar klockan 6 på söndag . Jag dööör ;P
Twinsen är söta men det gör inte att dom blir mindre jobbiga när dom gnäller i stort sett hela tiden . Dom blir ju aldrig helt friska heller innan dom blir sjuka igen . :S
  Idag var vi ute på promenad , utan vagn ! Vi hittade en fin skogsväg och en aaasrolig hög med grus :D hah ! Twinsen hade jättekul och jag fick en lugn stund , måste gå tillbaka till grushögen snart igen :D Max är ganska duktig på att göra irriterande ljud , idag vann : uuuuuuuuu - uuhuhuhuh ! 
  Efter skogspromenaden insåg både jag och tvillingarna att det var dags för ett bad , men lat som jag är fick dom duscha istället . Dom skrek oavbrutet från att jag satt igång vattnet tills att dom var torkade och påklädda , med napp och filt + ex antal böcker var . pjuuuuh ! dom är ju rädda för vatten ? illla . . .

Jag lääääängtar så ooootroooligt mycket till nästa fredag då klockan slagit 18,01 ! Då sluuutar jag !
  -Kommer sakna skitungarna men absolut inte miljön .

Stjärnklart och Månljust

När jag åkte hem från |ohanna nyss så kändes det som att köra i en vinternatt . Jag lääängtar så otroligt mycket efter snö , stjärnklara vinternätter , långa promenader med Niklas & |ohanna dagen före julafton (då det precis håller på att bli julafton) och man går förbi Emilia och lyser med en ficklampa in i hennes rum , julklappar och att Mormor ska undra över om inte tomten kommer snart ?
  - Blir man någonsin för stor för att man ska bli glad över att tomten kommer ?

Idag efter jobbet hämtade jag upp Emilia ( oooh heerreeguud vad jag har läängtat efter den flickan ) , sen handlade vi mat och glömde köpa loka , hem till |ohanna där vi skulle äta och prata och ha en underbart mysig kväll . Till min st00ra förvåning så sov hon när vi kom ? Trots att jag pratat med henne i telen typ en halvtimme innan ;P hah ! I´m not surprised !
  Vi lagade köttfärssås , eller Emilia . Jag kokade den uunderbart goda pastan och |ohanna såg till att vi fick lyssna på musik . Fick reda på att Mullan hade tagit köörkort ! Yeeees , I´m sooo HAPPY !  Vi pratade en hel del om mystiska saker som spöken efter att musiken hoppat igång av sig själv efter ett långt break . ? Mystiska saker bör förbli mystiska , vi var överens . 
  Vi hann med att kolla in lite Stockholm Live . Det är liksom |ohannas grej . |ohanna = sökaupproligtsjukasakermed"ståuppkomiker"därdomprataromleverpastejlängstinikylskåpetochroumpor! hah !
Det var i alla fall jättekul och mysigt ikväll , skulle kunnat suttit kvar där hela natten . Men hade jag inte åkt hem hade jag inte sett den fina månljusa höstnatten som snart övergår till vintermyys ! - domdomdomdom . . .


" Det finns alltid något som kan fördärva livet .
  Allt beror på vad som hittar oss först.
  Vi är alltid mogna och redo att plockas."
- O T Hill

Den nakna sanningen om Per Oscarsson med snorkel .

Kom just hem från familjen Jakobsson , väääldigt trevlig kväll med skrattterapi , (gråtcirklarna är på onsdagar från och med nu !) hah ! 
  Lisa & jag lämnade min kära syster |ohanna ensam med hennes matteböcker , (trååkigt värre) för att åka hem till "the family Jakobsson"  , vi skulle ju titta på film . Lisa ringde Carro på vägen och berättade att vi var påväg hem till henne för att bring her to Jakobsson . Vi lagade lite mat och började titta på The Forgotten . Länge sen jag såg den , inte världens bästa film men helt okej att kolla på i brist på annat . Sen bestämde vi oss i alla fall för att hyra film , skräckis - jag & Olle tog "den lilla gröna" till videoland för att kolla in vad som erbjöds . Vi bestämde oss ganska snabbt för Midsommar - den är ju helt enkelt asbra . Meen vi skulle ju hyra triss så det var bara att leta vidare . Vi tog House of Voices om jag inte minns fel och någon annan asdåålig film som inte ens var värd att lägga in i dvd:n enligt mig , men Olle , Lisa & Carro ville hemskt gärna se den så jag gav upp . Som tur var gjorde dom med det efter 5 minuter :D Yeeeah ! 
  Sist ut var House of Voices och den såg ju riktigt bra ut om man kollade in fodralet (Y) grön och allt , PLUS att det var flera coola bilder i samma bild ;P hah ! Tyvärr så fattade ingen av oss speciellt mycket . Graviditeten hade redan påbörjats , magen växte och tillslut var ungen ute ? Det var i stort sett vad jag såg ? Massa barn med svarta ögon också , hmm . . ? Njae , Midsommar vann iiigen ! 
  Emil var lite småårädd sometimes och var väl allra mest rädd när dom bytte scen i Midsommar  . Vi andra var mest rädda för att Per Oscarsson skulle sitta naken i "vebon" med snorkeln i högsta hugg . Då hade filmen blivit skräckis istället för rysare ! Men vem var egentligen den där Per Oscarsson ? Hette han inte nyss Persson ? hahahaaa ! Carrroline , man slutar aldrig förvånas i ditt sällskap . 
  Olle & jag hade våra skrattattacker in the couch , Lisa & Carro sov i källaren , Emil pratade med " Tokelitok Frans "  och kvällen avslutades med röst - sms OCH  " Svamp Bob Fyr Kant " . Sedan rullade "den lilla gröna" till det gula och sedan hemåt och nu sitter jag här och tittar på One Tree Hill som aaaldrig i livet kommer att bli dåligt !

  Heeela helgen har varit asrooolig !
     - efterfest hos |ohanna
     - åka hem mitt i natten
     - börja jobba halv 5
     - åkatillnicke,sedannågotannatprecisinnanljunga?,hemtill|ohannaigen,sova
     - träffade Karin och gänget
     - Familjen Jakobsson med Carro och filmer
     - One Tree Hill


" Wild horses I wanna be like you " - varför har jag inte upptäckt den förrän nu ?

w910i



Jag köpte den .)



"Remember tonight, for it is the beginning of always."


Yesterday var väldigt rolig och underhållande :D Tillställningen / "efterfesten" hos min sis var askuul och innehöll både sälar som letade efter sina familjer och folk som ringde till andra för att säga att dom var upptagna och undrade om dom kunde ringa upp senare ? ;P Jag är dock vääldigt förvånad över att |ohanna "slapp undan" sälen ? Hon är ju annars mästaren som vi alla vet :D

tequilarace utan tequila ? det är bra gjort måste jag säga . men vad det nu än var som var utbytt mot tequilan så såg det ut att slå till ganska bra ändå (Y)
  Och för att inte glömma , Martin sjöng I´m not a girl , not yet a woman med en toalettborste som mikrofon och det var väääldigt fint med passande rörelser till och allt ! Det var fint med gitarrspelande och allsång , trevlig stämning och bra låtar . Girlsen var riktigt duktiga på att spela !
Sängen hann bli av med ett ben , kylen skildes från en kär del av sin inredning och toalettsitsen lyckades gå sönder ? :D hahahaa ! Kvällen innehöll alltså det mesta ! (Y) Jag hann till och med att dricka kaffe med Nicke & Lisa innan vi packade ihop oss och åkte hem till landet igen . Ska jobba idag och vi visste inte när vi började så det var bäst att vara på den säkra sidan . Och vad visar sig ? vi börjar vid 4 - 5 :D asskööönt ! så nu funderer jag på att åka in till stan och köpa den nya mobilen , w910i . Jag ska ha den , och jag vill ha den nu ! 
 



"Minns ikväll, för det är början på alltid."




blå flugsvamp utan prickar ?

Oookeej !

Idag har jag tagit hand om 3 kids varav 2 var sjuka i feber, ont i magen osv . . mindre roligt . Började 7,15 och slutade nyss . pjuuuh !
Den här veckan har varit ganska innehållsrik om man jämför med andra jobbveckor . Jag har fått äta både blå flugsvamp utan prickar , gröna champinjoner och röd yoghurt ! 
Igår snodde med mig twinsen till the big town - Norrköping , och träffade Emy ! :D jiiihuu ! det var vääldans suuperkul måste jag säga :D Såå , efter en dag på stan åkte vi hem till Gusum igen , och Emy följde med :D Efter mycket prat ( och övertid ) drog vi oss hemåt , skulle bara stanna till hos madelen och hämta pengar . . Meen det slutade som vanligt , vi blev fast ;) hah ! fast det var askul det med . slutade med choklad och pizza och en massa skitsnack :D
Det roliga var att Madde skulle på GI - kurs men orkade inte så hon stannade hemma & beställde pizza istället ;P hahahaa !
Imorrn ska jag ta med twinsen hem till mig , det ska bli skönt att byta miljö för en stund :P

Dagens garv : skrattas åt tvillingarna som kollar på nappflaskan varje gång dom dricker så att ögonen går i kors . och sen när man skrattar åt dem så asgravar dom ! hahahaa !

dagens tråkigaste : torka spyor (Y)

Kusilinerna

Me and all my siblings hälsade på hos farmor & farfar samt kusilinerna today :D Det var fuun ! Snälla som vi är hade vi med oss godispåsar , sådana där färdiga med Tom & Jerry på . Typ hundra år sen man åt ur en sån ;P Men dom blev glaada :D Så tittade vi på inspelade filmer från att vi var mindre (2001) , hahahaa ! shiiit asså ! Sara spelade cello och det var jätteintevackert ! Kalles gånglåt (som jag även kunde på fiolen som jag var snabb att påpeka) och någon födelsedagslåt . My Gardeen ! Ida lekte mamma åt Liv , hon kände sig säkert väldigt mycke större , det skiljer ju trots allt ett halvår mellan dom och när denna scen utspelade sig var dom runt 1 :D hah ! Mamma Jessika var tjock , berodde nog på alla bullar trodde pappa Dan men Ida trodde att lillebror var påväg ut , och mycket riktigt . . . En kvart senare (påfilmen) hade  "Allan I Brallan" hittat ut i stora världen och alla var glada :D Vi hann dock inte så långt in filmen att lillebror nummer 2 hann ut för vi gick på promenad istället .
  Ida och Arvid var sjuka , feber och sånt där tråkigt , men Allan "i brallan" var pigg och frisk ! Vi tog oss till flotten och gruvorna . Solen skeen och det var så himla skönt ute , ganska kallt men det är ju trots allt höst , myyysigt ! 

                                                                              

Vi skulle gå runt dammen men då kom Allan på att han hade glömt cykeln . . så han och jag gick tillbaka för att hämta den för att sedan gå och möta resten ! 

                                                                                      

     På vägen stannade vi även för att titta till apan som sitter i trädet , och han såg ut att må bra även idag ;D 

                                                                                    

När vi kom hem igen tittade vi på film , Bondgården . Hahahaaa ! stöörtsköön ! Kossan var KOOL  !

Vem går in i fel bil ?

Idag hände världens roligaste grej ! Efter jobbet skulle jag åka till stan och hämta Johanna för hon hade missat bussen . Skulle hämta upp henne bakom filmstaden så jag stannade vid busshållplatsen där . Då kom det fram en tjej , hon tog upp telefonen sen öppnade hon bildörren på MIN bil ! Hon tog bort jackan som låg på sätet och så skulle hon precis sätta sig , då tittade hon på mig och började garva . Hahaaa ! Hon hade satt sig i fel bil , ofta man gör det ;P Hon bara : Oooh guud förlåt , fel bil , ursäkta , förlåt såå himla mycket ;) Sen sprang hon mer lr mindre därifrån :P hahahaa ! Snacka om piinsaamt :D hahahaaa , shiiit vad jag garvade !

Idag har jag varit i Söderköping med twinsen , vi kollade in några lekplatser och hade himla trevligt . Max tyckte att det var roligast att sno nappen från brorsan , han retas så mycke han bara kan ! ;P Jaaag ska lära honom aaaallt jag kan ;D
  När vi klev av bussen mötte vi Åke ;P hahaa ! Han kom fram och hälsade såå glatt :D Idag berättade han att för några år sen hade han fått lite ont i kroppen , så hans fru undrade vad det kunde bero på . Han själv trodde att det kanske berodde på att han hade ätit 10 mörka chokladkakor i rad . Hans fru undrade varför han hade gjort det ? Men då svarade han att det var bra för potensen , det hade han hört ! ;) hahahaa ! vilken gubbe ! Han sa även att det inte var alla som var som honom . Han var född i Valdemarsvik , bodde i Gusum och hade spelat fotboll i Ringarum ! hahaa !

Dagens garv : skrattas åt tjejen som gick in i FEEL BIL ! HAHAA !

Sysselsatt till Max !


Idag har jag bara haft Max , snorigt, hostigt, febrigt + en feeet lunginflammation :S  Trots det har han lyckats göra en hel del hyss , fler än vanligt faktiskt :P Man bli ju lat när man bara har en att ta hand om , han får lite väl mycket frihet kanske ? hahaa ! jag tittade bort i typ 1 minut , sen hörde jag att någon sprang omkring på övervåningen och att någon spolade i toaletten ? hmm . . skitungen hade lyckats rymma från rummet han var "instäng" i , hunnit springa upp i trappen där han absolut inte får vara (om hans föräldrar får bestämma) och rivit ut allt toapapper som fanns kvar på rullen för att tillslut spola ner det i toan :D kuuuuul ! sen satt han och lekte med toalettborsten , den såg ju ut att smaka gott . Han undrade om jag ville smaka men jag avstod artigt ! Ookeej , detta han hända på ungefär 5 minuter , och jag hade honom i 11 timmar , pjuuuuh !
  Vi skulle hinna med och städa Katjas rum , så vi stannade kvar där uppe och började röjja . Max fick dock vara i rummet utanför och där röjde han ordentligt kan ja l00va ;) Jag städade och var sååå duktig . Efter städningen var det dags för ett tabortalltsnor - bad . Vi skulle även klippa naglarna så vi gick upp igen för att hämta saxen . .
När vi kom upp för trappen hörde vi ett brummande ljud . Max tittade på mig och så gick vi in i Katjas rum . Där låg alla leksaker (som för bara en kvart sen hade legat inne i skåpet) ute över hela golvet :O Och så stod ett "fiskspel" i sin kartong inne i skåpet och snurrade , och fiskarna öppnade så glatt sina munnar för att få ett spö i munnen , mysko ? Jag måste erkänna att jag blev lite paff och även lite rädd , finns det spöken lr , i ett gammalt hus från 1700 - talet ? ;) Aja , det finns väl säkert en förklaring till det med :P
  Vi var även ute ocg gick i 3 och en halv timme , såå skönt väder , tills det började spöregna och vi hade cirkus 3 km kvar hem till spökhuset . Vi hann med en visit på det exklusiva Ica Birgerssons , köpte lite gröt och sånt för jag kom på att Max kankse behövde äta ;P När vi stod utanför affären och han åt för fullt kom det fram en gubbe . Han skulle tränga in sin cykel mellan husväggen oh barnvagnen ? Men jag stod absooluut inte i vägen , hahaaa !  Han undrade om jag kände igen honom , för han sa att alla som bor i Gusum visste vem han var ;P Men jag bor ju inte ens i Gusum (tur det!). Men då berättade han så glatt om sitt liv så nu vet jag med vem han är ;P haha ! Det var faktiskt riktigt trevligt med en pratstund med någon som är över 2 år :D fatta då hur kul man har det ;P hahaa ! han snackade mest om när alla pojkarna på gårdarna åkte med honom bakom hästarna , det var inte alla som fick köra dom pojkarna inte , nejnej ! Och nu idag kommer dom fram och säger att dom kommer ihåg när dom åkte häst och vagn med Åke ;D hahaaa ! Kul och veta !
  När vi kom hem efter promenaden blev det strömavbrott precis när vi klev innanför dörren :S Ooooh Nooo ! Spökena hade börjat retas igen ;P Men det visade sig tillslut att det regnade så mycket att det hade kommit in i ytterlamporna och jordfelsbrytaren hade slagit av , sköööönt :D När jag höll på och fixade med det hann Max ta ut yoghurten ur kylen , hälla en stooor klick på bordet så det droppade lite roligt på golvet , hann hällde även lite på bänken och liite över heeeela köksgolvet . Skiitkul att leka i det där sen , den nybadade Max var skitigare än någonsin :S Han hade yoghurt ÖVERALLLT ! Inget gick som det skulle den här dagen , men den var ju i alla fall ganska innehållsrik och tiden gick faktiskt snabbt för jag var sysselsatt till Max ;D

Twinsen






Al Coholic



Dagens tanke : går till Maria och Jacob och såklart lilla Wilma <3      |
ingen kommer glömma . . .



Idag har jag jobbat , tagit hand om två snorigt sjuka tvillingpojkar som gråter otröstligt , samtidigt . Det ena gullet har lunginflammation , stackarn :/ Imorgon blir det lugna gatan , har bara hand om den ena tvillingpojken :) den andra ska till doktorn i Linköping . Men det jobbiga är att det är den "sjukaste" som hamnat i mina händer , och det är inte ens jobbigt :P
  Idag , precis innan twinsen skulle sova så satt vi och tittade i några finfiina pekböcker med både cyklar, bollar och nyckelpigor i , tittade till och med i en traktorbok - med ljud , det ni ! Men det roligaste var ändå när Sackarias öppnade en bok och ut tittade en krokodil :O hahaaaa ! Han började gråta men han fortsatte ändå att öppna boken , gång på gång . Och varenda gång blev han rädd och grät . Varför utsätta sig för samma sak igen ? Vilken grabb , en riktig håårding ! Det där får bli dagens garv !

Inatt : Sjukaste natten på länge ! Klockan var typ halv 1 då telefonen ringde . Det var grannenGeir/fasterssambo , han sa att det var en skum man utanför dörren . Han hade precis kommit hem från jobbet , skulle precis lägga sig i sängen  då det började knacka på dörren , ofta det gör det sådär mitt i natten , mitt i veckan ? ! Det var i alla fall en gubbe utanför , han svamlade om en massa saker så Geir ringde polisen , sedan pappa . Pappa åkte dit och dom förstod ganska snabbt att han var knarkare . Han sa att han hade gått från Arkösund ( :O ! ) och sedan hade han hittat en övergiven bod där han tänkte sova , men det var för kallt . Då såg han Geirs bil och började springa allt vad han kunde . Han måste ha kutat snabbt för när Geir svängde in på vägen såg han ingen ?
Det slutade i alla fall med att polisen kom och hämtade honom . Mannen sa att han ville till psyket för knarket höll på att gå ur kroppen så polisen skulle köra honom dit . Heelt sjuuukt ! Äckligt Läskigt att det springer knarkare utanför dörren mitt i natten mitt på landet ;)

Nu ska jag titta på One Tree Hill , jiiippppiiie !  <3

det lilla äcklet

Jag hatar alla datorer som går att flytta runt , hatar att komma emot den asäckliga knappen som gör att allt man precis gjort försvinner , hur ofta händer det inte ? Ändå sitter jag vid den äckliga lilla grå vaio som går att flytta , och det går även att komma emot den lilla knappen som jag nyss gjorde och allt finns |iinte !

alla droppar små . .

Grattis Lisa (Fisa) ! Idag är din dag och nu är den snart över ! Tuuur att vi dokumenterade den både med film och uunderbart fina kort (Y) Trots att |ohannana.blogg.se inte sååg någonting så blev det ju bra till slut ;)

Det började med att vi kom innanför dörren och vad händer ? Glaaada Emil kommer "springandes" och utdelar kramar , man blir alltså bemött vääldigt välkomnande :P Går in , hälsar på alla , dvs Lisa (Fisa) - födelsedagsbarnet, Olle, Carro och Nicke . Nicke tjatar om cheesecake och glasstårta som han snott ur frysen hemma för att ha något att ge till Lisa , smaart ! Vi lämnar över paketet (inslaget i extratidningen och något glamouröst band/snöre/ståltråd med pärlor på ?) och Lisa blir så oerhört glad , det syyntes väldigt tydligt , den bästa presenten på heela dagen tydligen :D Hårinpackning och en pincett med lampa på .) hah !

Lisa och Carro hade bakat tårtor , väldigt smarriga , som ledde till många roliga skratt :D Carro skrev t.ex. med parenteser på tårtan vilket var väldigt fyndigt ? ! ;) Vi åt tårta och sjöng " Ja må hon leva" , skrattade oerhört mycket som vanligt i detta sällskap , och drog en hel del skämt , vissa bättre än andra :P

"domdomdomdomdomdomdomdomdomdomdom" kan nog bli en stark klättrare på musiklistan till jul , även alla andra låtar som vi ska spela in kommer slå stort , känner det på mig :D

Efter allt fikande blev vi färre och färre , slutade med att det bara var jag , johanna och lisa kvar . Emil & Olle skulle på IFK (Thordar is my homeboy) ! Men vi slutade inte ha trevligt för det , istället införskaffade vi oss en bilddagbok , mycket trevligt . sedan ägnade vi oss åt att ta fuuula kort och göra vråålful sminkning osv . Sen kom Lisas farmor och farfar och mormor :D Resten av familjen dök upp under kvällens gång och det dracks mer kaffe och åts mer tårta :)

Allting gick som det skulle , så man kan säga att dagen var askuuul ! sammanfattning :

SKRATT , SKRATT OCH ÅTER SKRATT !

Dagens Garv : skrattas åt Lisa och Carro som är såå otrooligt borta/flumma/små/fattaringentingommaninteförklararalltiminstadetalj/duktigapåattbakatårtamedparenteserochljus
somnästanbrunnituppinnanmanhinnerblåsautdem/samtsjunga-domdomdomdom-låtenikano!

Imorgon väntar jobb jobb och åter jobb , tillbaka till verkligheten och sabotörerna !



RSS 2.0