fredag - 18.50

Efter en heeel dags slappande är det skönt att koppla av ! :P
Wonderful väder today , man blir ju helt jätteglaad av solen !

Just nu håller Johanna på och letar efter hårspray i min ena resväska, som för övrigt har varit packad ex antal veckor nu :S Kanske har jag nåt på kroken nu , kanske inte ? Men det skulle vara otroligt roligt om det vore så .  
Ikväll bär det av till Bea :D Ska bli såå kul ! Nu var det ett tag sen vi sågs igen , så det blir ett kärt återseende ;)

Jag är suuperhungrig och maten är inte ens påbörjad än ? ! Jag kan ju berätta att jag har lagat maten varenda dag den här veckan till min kära familj . Så jag tror mamma har blivit lite föör väl bekväm på den sidan , (jag har lagat väldigt mycke mat på senaste tiden!) så nu gör hon allt för att slippa idag med tror jag ? Hon har massor av andra projekt som ska göras innan matlagningen , I´m dyiing ! Jag är hungrig och vill åka till Bea , NU ! :D


mini

Jag ska ha en sådan här någon gång , måste bara jobba några år först ! hahaaa ;)


       

Fluorescent -

 - skinande från insidan .

Luring !

Idag har jag lyckats titta på 3 filmer : John Tucker Must Die , Ladder 49 och The Hitcher . Alla var bra , den första var sämst men den i mitten var asbra :D Jag har även lyckats gå en very long walk with my sis L , det blev mörkare och mörkare men så himla skönt det var . Vi kom nyss in , eller för en timme sen typ .
Nu ska jag kolla på film nummer 4 ! Wihuuu , vilken filmdag .

Jag har ju även fått veta att jag gått på en luring av the-london-family . Och då menar jag en fetingluriing ! Så nu är jag tillbaka på ruta ett åter en gång . Som tur är har jag ju reservfamiljer , men det är ingen utav dem som känns sådär WOW-dit-vill-jag ! Men jag hoppas att jag hittar en sån snaaaart :D

Igår kväll var ju the biggest brother from the J-family and Stonemountain here ! Väldigt trevligt , som vanligt !
Hann även gå på IFK matchen , såg dock bara sista halvleken , men då slapp jag frysa lika mycket som jag gjorde förra lördagen . Kollade även lite på Olles cup , det var ju ganska roligt , han var bra ! :D

Goodnight !


kebabpizza . .

Hahahaa ! Oootroligt bra låt . INTE ! Fattar inte ens hur en sådan låt kan lyckas ta sig in i melodifestivalen . . haha ! Jag var i alla fall hos Bea & Maria och såg på´t :D Väldigt roligt att träffas ! och gott :P

Nu är jag hos Stonemountain och har precis ätit tacos med henne , kidzen from the J - family and |ohanna :)
Nu väntar en Wallander film och godis .

Jag träffade Tintin & Smilla idag med och fick jättefina presenter . Söta ♥

Ska bli spännande att se om jag får nåt mail from London tomorrow . .

:D

Helloing !
Imorse vaknade jag av att mamma kom in i rummet och sa att frukosten var klar . Hon hade dukat upp vid soffan framför brasan , med varm choklad & vispgrädde och rostat bröd , såå himla gott ! Jättemysigt & varmt & skönt .

Gick ut för ett tag sen och städade bilen invändigt , blev så himla supersnyggt och superreent ! ;) Och när jag sen skulle tvätta utsidan , hann jag bara spola av allting för sen hade det frusit till is . Så det får bli en tvätt i stan istället :D 

Today fyller Mathilda 18 , GRATTIS !  Så himla roligt att fylla år , inte långt tid tills jag fyller 21 .)

Har tyvärr inte hört nåt mer from England än men jag hoppas att jag snart får ett mejl där det står att jag kan dra :D Wooohoooo ! Shiiit vad jag längtar !


14 februari

  Idag har jag varit på  jakt efter saker att ta med till barnen in London .
Gick väl inte jättebra till en början eftersom jag had no idea om vad jag skulle ta med ? Skiitsvårt . Efter många timmars letande slutade det dock i :

1 .   Lotto - spel med Astrid Lindgrens favoriter

2 .   Pippi Långstrump , bok på engelska ( har dom antagligen redan men man gör så gott man kan )
3 .   Cd - skiva med asbra svenska barnlåtar ( perfekt )
4 .   varsin t-shirt där jag ska trycka på deras namn ( måste bara veta vad dom heter först , så det får bli ett projekt när jag väl anländer ) .

Och där var det slut . Jag är ganska nöjd med min insats och hoppas att det kommer bli bra . Det är ju inte direkt lättast i världen att köpa presenter åt barn som man aldrig har träffat . Men Pippi är ju svensk och känd så det blir säkert bra :D

Jag har även hunnit med att lämna varsin blomma åt kidsen in the Jakobsson-family ! Jag hade med mig mina två systrar när detta överlämnandet skedde , oooch . .
. . Vi blev bjudna på fiiika ! Hur trevligt som helst . Dock var inte LisaFisaJ hemma men vi hade oerhört trevligt ändå ! Vi diskuterade en hel del och hann dricka mycket kaffe .  Ett antal timmar senare plus mycket tjat från lillasyster , den lillaste , så bar det av hemåt . Hon hade tydligen mycket att plugga , man har ju liksom glömt bort hur det känns . Nu för tiden gäller det ju bara att få tiden att gå så man kan åka någon gång :D
Har kommit in i en fas där jag längtar väldigt mycket till att få åka , det ska bli så himla kul ! Nästan allt är packat så jag är redo , i stort sett . Jag hoppas bara inte att det blir så att jag får ett mejl där det står att biljetten är bokad och planet lyfter om typ 7 timmar ! hahaa ! Kommer säkert hända bara för det :P Skulle vara så himla typiskt . 

Nu ska jag kolla på en film som jag fick rekommenderad igår kväll . Hoppas att den är bra !

Goodnight  ♥


Snart !

Nu vet jag att jag kommer få åka inom 2 - 5 dagar ! Arbetstillståndet är på g och alla pengar är påväg över till England :D Det ska bli såååå hiiiiimla roligt !

Dock har jag inte lyckats börja packa än . Ska göra det idag hade jag tänkt men jag har så ont i huvudet :S
Så jag ska nog gå ut och sätta mig i en skön stol med ett täcke och titta på Alvin and the chipmunks istället :D hahaa !

så himla kul !



Jag hade såå himla kul ! Verkligen jätteroligt ! Och jättemycket fina saker och blommor , och en hel del choklad fick jag med ;) hahaaa ! Och en vääldigt fin present av älskade Bea , http://fridailondon.bilddagboken.se/ .

Jag fick ett halsband där From Here To Eternity var ingraverat och ett album med massa bilder och texter på oss från Johanna , LisaFisaJ , Mathilda , Carro , Emil och Olle :D Jag blev såå himla jätteglad ! Taaack !

Jag är inte helt säker på när jag får åka till London , kanske imorrn kanske på tisdag ? Men det blir jättesnart så imorrn ska jag packa :D hah !

Tack för igår allihop , jag hade jättekul ! ♥

jobb :)

Fick ju lite att göra idag !
Vårdcentralen ringde mig klockan halv 9 imorse och frågade om jag kunde komma upp och städa för alla tre städerskorna var sjuka . Visst svarade jag yrvaken som jag var :D hahaa ! Men först hann jag , mamma & Johanna med en förmiddagsfika hos . .
. . Farmor ! hah ! Det var till och med hon som ringde :O ;)

Nu till duschen , seen till stan !

working permit


Congratulations. Almost all your documents are ready, but there is a slight problem . . .
Jag dööööör ! Hur svårt ska det vara att åka iväg som au pair egentligen ? Alla mina papper är klara , visum och hela köret . Men nu måste jag fixa arbetstillstånd också . Eller dom fixar med det , jag ska bara skicka över pengarna . Men det är inte billigt kan jag l00va . Plus att det kommer ta 3 - 5 veckor innan det är klart , MEN . .
Det går att fixa , Mr Reynolds kan göra så dom "rush on my application" , MEN . .
Då kostar det dubbelt så mycket ! I´m dying ! 

Jag som såå gärna ville åka på måndag , nu är allt uppskjutet , igeen :S Ska bli roligt och se om jag får åka , överhuvudtaget . 3-5 veckor , det är ju så himla lång tid !

Madde har förresten fått ett problem :D hahahaa ! Hennes au pair-unge kallar henne för mamma :P Jag garvar ihjäl mig ! hahaaa ! Ganska jättekul !

Pratade med syster Louise i förrgår kväll . Hon är i Lindvallen och det är sjukt mycket snö :O Fick ett mms och då står det två gubbar på ett stugtak och skottar ner snö . Snön är till axlarna på dom ! Helt otroligt mycket snö . Dom ser inte ut från stugan för det ligger snö för fönstren . Så himla häärligt :D Jag vill också åka till fjällen !

Igår var den stoora badhusdagen med Ida , Allan och Arvid :D Vi hade askuul ! Allan bestämde även att vi skulle åka till busfabriken på fredag , trodde han ja ;) hahaa !
"Frida , om du inte ska åka till England förrän på måndag så kan ju vi åka till busfabriken på fredag när mamma jobbar" :D Gullet ! Jag ska nog hinna med det också , fast inte på fredag . Nu fick jag ju helt plötsligt väldigt mycket tid kvar här hemma i Sweden .

Nu blir det duschen så jag kan åka till stan sen . ♥

spiderman



 
Arvid hade just suttit och förklarat om någon superhjälte , och jag skulle försöka reda ut vem han pratade om . Ledtrådarna var att han hade något runt magen och att han kunde flyga . Min gissning blev . .
. . spiderman !
Totalfeeel !
Arvid kollade på mig och småskrattade . "hahaa , kan spiderman flyga ?!" hahaa , jag blev totalt utbuad .


23.22

Ännu en dag har passerat och jag är en dag närmare London !
 
Idag lyckades jag gå upp vid 9 :D Hade ju tänkt åka till farmor & farfar så jag duschade och åt frukost för att sedan slå en pling . . .
Inget svar ? ! :O hahaha , ovanligt . Så det blev inget idag heller . Ska bli roligt och se om jag hinner träffa dom innan jag drar ;)

Under kvällen har pappa gått och blåst i nåt som låter ashögt och jätteirriterande , något som tydligen lockar räv ? Men en sak var ganska roligt , när vi hade ätit mat så satt jag o Jensa kvar vid bordet och pratade . Under tiden hade pappa varit och hämtat den där pip-saken och hoppade in i köket och blåste till . Jensa blev jätterädd och skrek rakt ut och kastade smörpaketet , så det var bara att ta skydd :P hahaaa ! Såg askul ut ! :D

Imorrn ska jag och Jensa ta med några av småkusinerna till badhuset , måste passa på att umgås lite med de små liven . Så nu ikväll har vi bakat pizzabullar som vi ska ha med som matsäck . Väldigt goda och fina ! Otroligt fina faktiskt ;D hah !

N u ska jag se på One Tree Hill , har lyckats få tag i 5:e avsnittet nu av säsong 5 ! :D

godnatt ♥

en bit påväg . .



Rycket kom klockan 11.36 över en kopp kaffe med mjölk .

Jag frågade mamma lite snällt om hon kanske ville följa med mig till stan någon dag för att inhandla resväskor och bra saker som jag måste ha med mig . Javisst , självklart ville hon det . Någon dag blev , idag ! ( Jag behöver inte längre fråga mormor & morfar )
Lyckades "övertala" mamma riktigt bra många gånger vilket resulterade i : 
♣ två resväskor , modell stoora
♣ en vanlig väska , som jag kan förvara handbagage i
♣ necessär
♣ en resejournal
♣ en iPod nano med 8 GB , vilket betyder mycket musik och många bilder !
♣ och sist , en drös pennor i olika färger och former så jag kan klottra så mycket jag vill i journalen .

Jag har fortfarande inte bestämt mig vad som ska få följa med över till England . Men nu har jag i alla fall ganska gott om plats . iPoden , datorn & telefonen är tre självklara saker . Jag funderar även på mina kära vänner , O.C , One Tree Hill & Sex and the city . Vännerboxen är alldeles för stor , tror jag ? Och Gossip Girl har jag ju i datorn .

Efter dagens inköp bar det av en snabbis till familjen J . Där skulle iPoden skådas av lillebror J , det bjöds på kaffe med mjölk av mellansyster J och storebror J sorterade i skolpapper .
Jag hann knappt dock landa , och jag hann absolut inte dricka upp , innan bilen var på väg till mormor & morfar som bjöd på kaffe med mjölk och semlor ! Suveränt gott ! Och efter en timmes skitsnack om allt möjligt hade jag klarat upp planen ! Allt är fixat !

Nu till sängen och Sex and the city ! ♥


+ samtal


Dagen med stort D börjar närma sig och jag måste säga att jag längtar så himla mycket ! Den här veckan kommer antagligen som alla andra veckor gå fort , vilket betyder att jag snart måste börja packa . Vad ska man ta med sig ?
Jag måste ringa mormor & morfar så dom kan följa med på stan och inhandla viktiga saker så som resväskor . Igår kväll när jag tog ett fotbad ringde mobilen , jag kunde tyvärr inte svara eftersom den låg flera meter bort . Men den slutade aldrig ringa så jag började skynda på och precis när jag tog tag i den så lade personen i andra änden på . Ett långt nummer från utlandet , +35 ? Varifrån ringer man då ? Jag började ivrigt leta i telefonkatalogen men hann knappt slå upp första sidan innan det ringde igen , nervöst ! Modig som jag är .) svarade jag och var beredd på att använda min absolut bästa engelska . hah ! Men när personen i andra änden började snacka svenska blev jag faktiskt ( tro det eller inte ) ganska lättad ! ;)
Hon ringde från en au pair förmedling på Irland och hade sett att jag fanns med på greataupair . Hon snackade på om att det var en familj där som var väldigt intresserade av mig , och innan hon började berätta om familjen så lyckades jag kläcka ur mig att jag hade ju redan en familj . Då kom hon av sig helt , det hördes tydligt att hon inte hade väntat sig det svaret . hahaa ! Men hon frågade istället ut mig om vart jag skulle och när osv .
Nu har jag fått 2 samtal från utlandet på bara ett par veckor och pulsen ökar så fort jag ser att + . . . ringer . Varje gång har det dock befunnit sig en svensk i andra änden , men hur ska det gå ? :D I need some practise !

Lillasyster L har för övrigt lämnat geggan för att svänga sig i snön i Lindvallen ! Hur kul som helst ! Jag är faktiskt vääldigt avis , en vecka i Sälen skulle inte vara fel ! Dom skulle åka på skotersafari och allt var det var så roligt kommer dom att ha ! Det som är mindre kul är ju att när hon kommer hem så åker jag ! ♥

visum



Jag sitter placerad framför "stora datorn" och har just avslutat 7 sidor "pappersarbete" ! Hahahaa . .

Dvs mina visum-papper som jag inte ens behöver för att komma in i England . Men sånt är livet och vad gör man inte för två kids i 5 och 2års - åldern . . Pojke & flicka , flicka & pojke ?
Min resa blev ju inte direkt bokad framför näsan på mig precis när mitt visum blev klart som det blev för Millan ! Men det löste sig ju också till slut , eller ?
Nu har jag svarat på frågor som varför jag vill åka som au pair , vad jag har för passnummer , har jag körkort och kan jag tänka mig att köra bil i England ? , kan jag prata 1. Spanish , 2. Serbian , 3. Croatian , och hur väl kan jag språken i så fall ? Det är heeelt otroligt vilka konstiga frågor det dyker upp ibland .
Men den här gången slapp jag svara på frågor som :

- Tänker jag åka till USA för att kidnappa ett barn och föra barnet ur landet ?
- Kommer jag att ta med/köpa/använda droger när jag anländer till destinationen ?
- Kommer jag för att ansluta mig till någon terroristgrupp eller använda kärnvapen ?
I fall jag tänker utföra någon av ovanstående frågor ( det var 6 stycken ) så är det fortfarande inte omöjligt att komma in i landet . Jag är glad att jag inte hamnar i USA .

Konstigt bara att jag inte fick frågor som :
- Går det bra att åka omkring med privat chaufför ?           `Albert , Harrods please !´
Men sådana frågor kanske inte Englands ambassad vill veta ? ;) hah !

Helgen har i övrigt spenderats med familjen & syster J , Fam J , Carrobarroline , Millan och många andra som man inte visste vem dom var . Det har varit väldigt roligt !
Idag blev jag dock "medtvingad" till HBK . 
  - "Men Frida , om du 1. dammsuger , 2. skurar golven , 3. diskar och 4. dammar så går det mycket fortare , jag sitter här med min stora godispåse och tittar så du inte missar någon fläck !"
Eehhh ? Oookej , Lasse kollar du oasen där borta !
Eftersom jag nu mera har lärt mig att säga nej så sa jag vänligt men bestämt :
 "Nej , LisaFisaJ ! Jag kan dammsuga och diska , men torka golven och damma får faktiskt du göra !"   Snällt av mig att ställa upp ! :P

Den här veckan har jag haft som mål att åka bort till Farmor & Farfar för att uppdatera dom om London - resan (nyfikenheten stiger i Rippetorp) , dricka kaffe med mjölk , höra skvaller , förhoppningsvis träffa småkussarna samt få en dos av känslan jag får när jag åker dit . 
Har jag lyckats ?
På den frågan finns det två svar . . .
1. Jag har inte lyckats träffa farmor , dock farfar EN gång !
2. Jag har lyckats MISSA farmor alla tre gångerna !
Det är ju helt otroligt , pensionärerna nu för tiden är fullt upptagna med alla sorters aktiviteter . Tid för barnbarn finns i enstaka luckor här och där ! hahahaa ! I och för sig väldigt bra att dom har saker att göra .
Jag har i alla fall som sagt haft fullt upp med att jaga dom . Gör ett nytt tappert försök på tisdag ! Uppdatering kommer då om jag lyckades eller inte .

Jag längtar till på lördag , väldigt mycket ! Ska bli roligt att träffa gamla klasskompisar och folk man inte umgås med dagligen . Från kl. 19,00 och framåt !


Nu har klockan blivit sådär mycket igen , och imorrn är mamma ledig också vilket innebär att man inte kan sova halva dagen , vilket är bra för jag ska träffa Disa och lillflickan !

Baara ett avsnitt av Gossip Girl innan jag somnar . . . Eller två ?


RSS 2.0