30 april

30 april , snart är sommaren här :D Så skönt !

Idag är det Valborgsmässoafton , vilket betyder att våran kära pappa fyller år ! Allting är fixt och klart , städningen tog jag och Johanna i våra händer igår , idag har vi bara inhämtat allting som ska ätas . Det blir bara ett litet "party" med mormor & morfar , farmor & farfar och Familjen J , dock utan LisaFisaJ . Det ska bli himla trevligt , och som alltid så drar vi oss mot brasan vid sådär 8 - halv 9 . Det är härligt med traditioner !

Imorrn bär det av mot Västervik för första gången i år , vi ska hjälpa mormor & morfar att sätta upp förtältet . Det blir trevligt ! Ska bli roligt att se hur det går i år . . ;)


:D

Nu har jag snart varit hemma i en vecka och det är så skönt !
Just nu sitter jag i solen på balkongen , underbart !

Resan hem gick bra , var dock väldigt tråkig eftersom jag inte kunde sova mer än en kvart sammanlagt ;) Det var så skönt när vi hade lyft från Trinidad och man var på väg . .
Jag satt längst ut i gången , och på sätet bredvid mig satt en pappa , han hade sin förkylda dotter i knät . Hon satt och nös , hosta och snora hela vägen . Hon roade sog även med någon liten speldosa som sjöng alfabetet om och om och om igen , så nu kan jag det ! :P Hon gillade även att läsa alla tidningar som fanns , fast det roligaste var nog ändå att riva sönder dom och slänga dom på mig och tjejen som satt bredvid på andra sidan . Hah !

När vi hade landat i NY var det bara att vänta , från klockan 2 till 5 . När jag skulle gå igenom säkerhetskontrollen uppstod ett problem . . !
Precis som föregående gång tog jag upp datorn ur väskan , tog av mig skorna och lade upp allting på bandet , sen knallade jag igenom "dörrposten" . Ingenting hände , absolut ingenting . . Förrän . .
Det kom fram en kille , han tog min datorväska och sa att den inte gick igenom , han var tvungen att kolla igenom den , så han tog den och sa att han snart skulle komma tillbaka . Då kom en annan muskulös svart man fram till mig , han tog datorn . Oooh NOO !
Han frågade om jag hade rest med datorn som handbagage förut ? Japp , det hade jag och jag fick berätta vart , bla. hade jag ju varit på precis samma ställe som nu för bara 2 veckor sen . Vad hände egentligen ?
Han sa åt mig att följa med , vi gick längst bort , så långt bort man kunde komma , men fortfarande kvar inom säkerhetskontroll-rummet . Då började han fråga samma saker igen , sen sa han att det inte gick att resa med datorn som handbagage , VA ? ! Neeej ! Jag frågade vad jag skulle göra då , för jag hade ju redan lämnat ifrån mig mitt bagage . Han sa att jag skulle checka in datorn med ba gaget . Eeh , okeej , hur gör jag det nu då . Men det visste han inte sa han . Nu började jag få lite panik , aldrig att jag tänkte lämna ifrån mig min kära dator , aldrig !
Hur skulle jag kunna veta vart jag skulle göra av datorn om inte han visste det ? ! Det här var ju heelt sjukt ! Då kommer den andra mannen , med min väska tillbaka . Han började prata om något och jag förstod ingenting , så när jag hade frågat va , 3 gånger så förklarade mannen-med-datorn , att min plånbok låg ju i väskan , det var den som hade pipit . Jag var tvungen att ha den i fickan . Nu var jag totalt förrvirrad , för bara typ 2 veckor sen hade jag ju gått igenom precis samma kontroll med precis samma saker , och då var det absolut inga problem , bara att gå igenom ! Mannen-med-datorn såg att jag inte visste hur jag skulle agera , så han frågade mig om jag höll på att börja gråta , men nej då , det gjorde jag inte . Då fick jag en kram av honom , sen sa han : Ta det lugnt tjejen , det var inte meningen att du skulle bli så stressad , vi skojade bara lite med dig , allt är grönt så du kan gå . VAAAA ? ! Va sa han ? ! Skojade , med mig ? Då blev det hela ännu mera konstigt . Jag fick alltså ta min dator och traska iväg ?
Dom hade bara skojat lite med mig , för att få en roligare arbetsdag , henne tar vi , hon ser ut att gå på´t . . Ha ha ha , jätteroligt ! hahahaaa ! Jag började skratta , och det hela var ju egentligen väldigt roligt , men inte just när det hände , utan några minuter efteråt :P hahaa ! Typiskt att just jag skulle råka ut för deras skoj ! ;) Sjukt synd , men men !

Väl hemma i Sverige igen möttes jag upp av mamma och Johanna . Jag tyckte att dom var lite väl på mig om att jag skulle öppna bagageluckan på bilen , och dra bort det där svarta som gör att man inte ser vad man har med sig , varför så bråttom ? Joo , när jag öppnat och tagit bort allt hoppade LisaFisaJ fram , vilken glad överraskning :D Jag blev lite paff , hahaa ! Kul grej :P

Så nu , efter en vecka har jag hunnit bli en av varandra igen , och det är så skönt ! Jag har gjort en del vanliga saker , som fanns med på schemat innan jag åkte , och det är så roligt ! Det var roligt att vara där och se lite , men jag trivs bättre här .

Ikväll ska vi på dansuppvisning , lillasyster Louise har ju visst övat in nåt så vi ska kolla på flygeln , om jag inte misstar mig :D Det blir ju roligt !

Åter till solen (som visst försvann nu) .



20.45 - caribbean

Nu ar det oerhort nara ! Sa himla nara , nara . Nara !
Snart vantar en otroligt lang resa hem , jag tror det kommer ta langre tid hem an vad det gjorde hit . Jag ska vanta lite langre i New York an sist , men vad gor det ? Det ska bli sa skont att komma hem . Det har varit roligt att vara har . Jag trodde dock att jag skulle klara av langre an . . 2 veckor ? ! Hahahaa , tragiskt , men sant !
Jag tycker om alla dar hemma for mycket for att vara utan dem . Och jag kan lova att : ni har ju varandra , jag ar helt ensam , har funnit i huvudet hela tiden . Ensam , ensam . . Nu ar jag snart med varandra , igen ! Underbart !

Nar jag kommer hem ska jag inte ata youghurt pa ett tag , har atit alldeles for mycket har . Jag vill ha riktig mat ! ;)


Snart ar jag hemma , hemma , hemma !


Utomlands , igen ! ;)

Jag fick nyss veta att mina underbara morforaldrar har kopt en resa till Gran Canaria, sa dit aker jag, mina syskon och mormor & morfar den 14 maj ! Kuuuul ! :D

Nu ar jag snart hemma igen ! Wiihuu ! ¢¾

hem igen

Pa tisdag kommer jag hem till Sverige igen , det ska bli jatteskont !
Jag langtar , jattemycket !

Tillbaka till IFK och midsommar , som det ska vara .

¢¾

regn , regn och ater regn .

Kara kamrater !
Efter en hel del gratande idag sa mar jag nu alldeles toppen :D Det var skont att prata lite med mamma och er andra dar hemma ! Jag saknar er jattemycket men jag ska allt sta ut , atminstonde till den 29 juni . Det betyder att jag aker harifran den 29 juni men jag landar inte i Sverige forran den 30:e . Det ar ju bara 12 veckor kvar tills dess och vad ar det i livet , nada !
Idag har jag atit varldens godaste hamburgare , jag l00var , den var sa himla jattegod ! Hemgjord och allt :P Jattegott ! Sen har jag aven hunnit smaka pa glassen som tillverkas har , den far godkant . Ganska stor , som en magnum typ , vanilj och choklad med lite crisp i . Och nu sitter jag och avnjuter en kopp kaffe samtidigt som jag tittar pa two and a half men , ganska roligt :D Hahaa ! 

Aven idag har det regnat , ordentligt . Det later verkligen som nar man sitter i husvagnen . Men idag har det inte bara varit skurar som dom andra dagarna , utan hallregn ! Jag har inte ens satt till solen over huvud taget ! 

Forresten sa har jag nu upptackt att dom har CW-kanalen :D Det betyder nya avsnitt av One Tree Hill och en ny sasong Gossip Girl ! Det finns ganska manga bra och roliga kanaler har , det ar sakert 2 eller 3 som visar komediserier hela dagarna :P hahaa ! Sa nar det regnar . . . ;)

Carro , det ar inte lollipop jag tanker pa , det ar nagon annan . Ganska lugnt tror jag ? Eller var det kanske Amy Diamond som sjong den ? :P hmm ? ! hahaa ! Bra koll !

Nu ska jag aterga till kaffet och tv-tittandet .

Jag har forresten inte fatt tag i nagot sim-kort an , men det kommer nog snart :D

Bye ! ♥

Vad blev IFK ?

helg . .

LisaFisaJ , jag antar att det ar du som har kommenterat det forra inlagget utan att skriva vem det ar ifran. Men jag tror att jag har knackt att det ar du som skrivit. For jag vet inte nagon annan som stavar nan "non" och det dar skamtet , precis i din smak (och min) . Just idag skulle jag forresten kunna tanka mig att stanna langre . Fast jag saknar er otrooligt mycket , men det kanns som att det gar battre och battre for varje timme , vilket ar skont ! Jaa , jag horde att Johanna kanske drar , kul for henne , trakigt for er ! Men tank sa himla roligt nar alla val ar hemma igen , samlade runt bordet i Jakobssons kok :D hahaa ! Jag skulle kunna tanka mig att flyga hem bara for att ta en fika ;) hah !

Idag var det fotbollsspelande . Det var roligt och det regnade sjukt mycket :D Det regnar sjukt mycket nu med , later nastan som nar man sitter i husvagnen pa sommaren i Vastervik .

Nu i helgen ska vi fixa ett simkort till min mobil , da kan vi ha sms kontakt :D Wihuu !

Stonemountain , vad heter den dar fina laten som Mika sjunger som vi lyssnade pa hemma hos dig och hos Fam J ? Jag blev sugen pa att lyssna pa den men jag kommer inte ihag nat av den , bara att den var bra ;)

Jag har hort att Fam J ska hem till oss pa middag imorrn , eller ikvall . . :P Sa himla roligt och mysigt , jag vill med . Jattemycket ! Sa himla gott och trevligt . Men nu kan jag ju inte , sjukt synd , men men ;) hahaa !
Imorrn (om det ar fint vader) sa ska jag nog lagga mig pa takterassen en stund , det kommer tydligen an kille och stadar den imorrn , det ar skitigt sager som , nan aska eller natt som har flugit dit fran nat . . Jag har inte ens hunnit vara uppe och kolla in den , sa forhoppningsvis kan jag gora det imorrn . Det kommer val sakert att regna bara for det :P
Nu borjar jag bli trott , ska nog lagga mig snart och titta pa Sex and the City . Det ar sa himla bra och komiskt , hahaa !

Godnatt ♥

4 dagar i Caribbean

Nu har datorn varit pa ett bra tag sa jag hoppas att den ska vara det under hela tiden som jag skriver .
Till och borja med sa ska jag kommentera vad Johanna , LisaFisaJ och Carrobarroline har skrivit i Johannas blogg ! Det ar inte som ni tror flickor ! :P Han var inget kap om jag sager sa , och forresten sa horde jag inte vad han sa och det ar ju bra om man kan konversera med varandra ;) Jag fick fraga vad han sa flera ganger , hahaa ! Han maste trott att jag var knapp , dov eller att jag drev med honom ;) Men i alla fall ett starkt NEJ fran min sida . . Hoppas jag aldrig mer ser honom i kopcentrumet , och annu mindre att han ser mig ! ;P
Idag var jag ute pa langpromenad i omradet . Jag gick forst at ena hallet , nar jag var radd att jag inte skulle hitta hem var det dags att vanda . . Som tur var sa kom jag fram till grinden dar jag bor , da var det bara att fortsatta at andra hallet . Jag var ute och gick i tva timmar och det resulterade i enorma , statliga vattenfyllda blasor pa fotterna . Jag hade mina fina diesel-flipflops som jag fatt av fam J fran Thailand , och jag maste bara vanja mig vid dem sa slipper jag blasorna sen :D Pa vagen sa var det i alla fall en del killar som garna ville saga nat , men eftersom de flesta akte forbi i bil och forsokte prata samtidigt sa horde jag i stort sett ingenting . For det forsta sa fattar jag typ inget av vad dem sager i normala fall och nu dundrar dom aven forbi i bil , inte konstigt att jag inte hor eller fattar nat :P Sa varenda gang slutade det med att dom vinkade istallet , och det spraket forstar jag for det ser ut likadant som pa svenska ! :D

Imorse , eller klockan halv 10 sa vaknade jag av att strommen forsvann , luftkonditioneringen slutade fungera , ooooh NO ! Inte roligt alls , och det blev varmt fort . Tankte ta en kall dusch men kom pa att det inte ar sa bra att anvanda vattnet nar det inte finns nagon strom . Det visade sig i alla fall att nagon hade fatt lust att reparera nat pa stromlinjerna sa han stangde av . Det ar inte direkt som i Sverige dar man far en varning innan att strommen kommer att vara borta mellan klockan osv . Ganska komiskt i alla fall . Dom sa att vi antagligen skulle fa tillbaka strommen om nagon timme eller sa sa det var bara att hoppas . Som tur ar kom den efter nan timme sa da blev det svalt och skont igen ! :)
Under detdar lilla stromavbrottet satt jag och tyckte synd om mig sjalv i min stora sang . Tankte att om jag varit hemma i Sverige sa skulle jag precis ha anlant till fam Jakobsson for en kopp kaffe och manga timmars trevligt umgange med otrooligt roliga och alskvarda personer ! Shiit vad jag langtade hem , detvarotroligt ! Och da hade det bara gatt 4 dagar sen jag lamnade mitt hemland . Jag borjade ocksa tanka pa om jagverkligen ville stanna langre an till den 29 juni , och just da var jag saker pa att jag ville aka hem ! Men sen under dagen kanske jag ville stanna langre , men nu vill jag aka hem . . Det pendlar fram och tillbaka hela tiden !

Nat som ar ganska konstigt har ar reklamavbrotten ? Forst borjar ett program , efter 10 minuter blir det reklam , programmet fortsatter och nar det ar slutvinjetten kvar i stort sett sa blir det reklam igen , och efter den reklamen kommer slutvinjetten och sen ar det reklam igen :P hahaaa ! Gaanska konstigt .

Nu ar det dags att bada Charlotte .

Ha det sa bra allihopa , jag saknar er jattemycket !  <3

I'm here !

Efter cirkus 24 timmar pa plats sa har jag nu kunnat sno med datorn upp pa mitt rum ! :D Hahaha ! Jag gjorde ju en del forsok tidigare under dagen att logga in pa msn , vilket gick bra tills jag fick en bebis i knat :P Inte det lattaste att ha bade en sovande bebis och en dator i knat samtidigt , men det gick ganska bra i alla fall ;)

Resan gick valdigt bra . Det var val inte jatteroligt att sitta pa flygplanet i 9 timmar men vad gor man inte :P Tiden i New Yoek flot pa riktigt fort och bra . Jag hann bara visa passet ex antal ganger , skriva i nagot papper , hitta ratt bagage , lamna in bagaget igen for att sedan med raska steg ga mot nasta flygplan . Jag hann knappt satta mig ner innan det var dags att visa biljetten och kliva pa . Framfor mig gick en familj , mamma-pappa-och tva barn , dom gick mot den raden dar jag skulle sitta , 21A , och detsom jag fruktade hande , dom satte sig pa min plats , 21A , dar jag skulle sitta , det stod ju klart och tydligt pa min biljett . Men och andra sidan sa hade jag fel gatenummer pa min biljett sa da kanske aven platserna var andrade ? Oooh no , vad skulle jag gora . . ! Efter ett par sekunder kom jag pa den ootroligt smarta iden , att fraga om det dar verkligen var deras plats ? Det visade sig att dom skulle sitta pa andra sidan gangen , dock hade dom en plats pa "min" sida , men den var langst ut . Efter det sa snackade pappan i ett kor tills vi lyfte , for det tyckte han var lite laskigt sa han , men val uppe i luften gick munnen i ett igen . Efter en halvtimme eller nat sa slutade han och jag passade pa att blunda for jag var sa himla trott . Vad hander da ? Jo , maten kommer in , som alla andra ganger jag forsokt sova under dagen . Sa da fortsatte han att prata , valdigt trevligt i och for sig men jag var sa trott . Efter ett litet tag satte dom pa en film sa da fastnade han i den och jag kunde fortsatta svava bland molnen och samtidigt ta en tupplur!

Nu ar jag jattetrott igen , sa jag ska ga ner med datorn igen och sen borsta tanderna . Efter det ar det dags att krypa ner i min stoora nyinkopta sang , som ar jatteskon , precis lagom mjuk och precis lagom hard !

Jag har forresten inte hunnit ta nagra bilder an och jag far inte internet till min datorn forran senast nasta vecka , sa tills dess blir ni utan bilder :P

Jag ska erkanna att jag saknar er valdigt mycket , men det ar inte sa mycket sa jag skulle vilja aka hem ;) Jag stannar nog i caribbean ett tag till !

Godnatt <3

Pickning !

Just nu sitter jag på balkongen i solen och ska bli slingad . .
 Efter gårdagens försök till en snygg färg i håret (som för övrigt blev misslyckat) måste vi nu rätta till det . Ljusa slingor i massor är vad som väntar , och vi är väl inte helt säkra på vilken färg det kommer bli när allting är färdigt ? Hoppas det inte blir rosa eller något i den stilen , då rakar jag av mig skiten :P
Det gör asont i hårbotten eftersom Johanna pickar så hårt hon kan . . Först trycker hon ner den där grejen med en liten krok längst ut , känns ungeför som att få en fiskekrok nerstucken i hårbotten , för att sedan gröpa runt och få med lite hår upp . . Det gör svinont nu när jag tänker på det !
Hon har även lite problem med att säga schampoo har vi just upptäckt efter den här repliken : "Igår hittade jag ett asbra återfuktande fampoo" , hahahaa !

Annars kan jag berätta att resfebern smyger sig på fort och säkert , det känns som jag skulle kunna spy rakt ut just nu ! Inte så roligt . . En annan tanke som slog mig just nu var roligare , nästa vecka vid den här tiden sover jag gott för att om någon/några timmar gå upp och vistas med en liten gullig bebis i solen och värmen ! Totally nice !

Dags att skrika lite högre nu , det gör såå himla ont !

2 dagar och några timmar

Idag har bilen blivit städad , både invändigt och utanpå . Den blev strålande , skinande , grön och ren ! Namnet är åter framme och ett nytt skattemärke sitter på plats (Y) , den här gången rött . Jag spolade till och med av motorn , så nu är inte den lika dammig längre . Emil och jag funderade på att göra det en annan gång , men vi kom aldrig längre än till själva funderandet , så idag tog jag saken i egna händer . Även spolarvätska-tanken är full och bensin finns . Eftersom jag rör på mig på söndag och lillasyster |ohanna lyckades klara teorin idag så får hon snart ta bilen . 
När bilen var avklarad väntade frukost i solen på balkongen . Den andra lillasystern var hemma från skolan för hon var sjuk , så hon hade fixat frukosten , det var bara att gå och sätta sig i en solvarm stol för en kopp te och ett par mackor med ost och tomat .  Suveränt !

Har varit och fikat med Sanna - rariing och |ohanna idag med :D Jag fick en jättefin present av Sanna ! Wiihuuu ! Tjejte , ljus , paraflax , godis , ananas , ett suuperfintkortsomhonhadegjortsjälv samt en väldigt söt kompis till resan (eftersom Tarzan Boy bor hemma hos Sanna nu) . Taack !

Jag skulle även få lite ny färg i håret och en välbehövlig klippning , trodde jag i alla fall . .
Det började med att vi inte hittade förklädet-med-saxen-i , ookej . . Sen när vi sköljt ur färgen upptäcker vi att det inte alls var den färgen vi ville ha ! :O Det är alldeles jättemörkt , men vi lägger i slingor imorrn så blir det nog bättre (tror Johanna) . I´m dying om det inte blir det ! Och antagligen fortsätter väl sax-letandet (jag tror den är i lägenheten) , men det tror INTE Joehoe , det ska bli kul att se om vi hittar den . .

                                     
             
                                                             




Nu ska jag kolla på sex and the city , godnatt !

4 dagar

Med nästan 4 dagar kvar hemma sitter jag här ootroligt förväntansfull ! Nu dröjer det inte länge innan mina au pair planer äntligen ska bli verklighet . .
Efter att ha börjat sökandet i augusti -07 , efter ett jobb i Gusum ,  intervju hos STS ( för att sedan ångra mig ) , ett dagisvikariat och massa slappa dagar där emellan så är jag nu , på väg !
Jag lyckades fira både jul och påsk här hemma i Sverige , i år igen . Jag trodde verkligen att just den här julen och påsken skulle jag få uppleva i något annat land , men nej nej . . Nu har jag i alla fall konstaterat att midsommar kommer att firas i ett annat land , och jag vet inte ens om dom firar midsommar där ? Sen får man se hur många högtider det hinner bli innan jag återvänder :D Det sorgliga med att fira midsommar i ett annat land är att man missar det-som-nu-har-blivit-tradition , en underbar dag på Trollholmen hos Familjen J !
Ofta äts lunchen uppe vid huset , senare mat-intag sker på olika ställen , beroende på vädret . Ibland förekommer båtturer bland stora vågor och stark vind . Festkläder brukar sitta på vid ankomst ( och då blir man även mottagen av festkläder ) för att senare ( pendlar mellan 10 minuter och en timme ) , bytas ut mot diverse "mjukiskläder" , även badkläder kan förekomma .  Maten består oftast av "midsommarmat" till lunch och grillat till kvällen med olika tillbehör , det är alltid gott ! Man brukar även hinna med olika aktiviteter som studsmatte-hoppning , fotbolls-spelande , kubb-turnering och för att inte glömma . . Jag och LisaFisaJ brukar sjunga en vacker sång , ofta Whitney Houston´s "I will always love you" , med våra absolut finaste och starkaste röster , det blir alltid succé . . Ofta hinner vi med många andra låtar också eftersom dagen är låång . Övernattning sker - alltid !



Igår klockan 5 steg jag och Johanna på hos Familjen Wall för att hjälpa till med serveringen på deras födelsedagsfest/bröllopsdag . Det var mycket trevligt och väldigt mycket folk . Mormor & Morfar befann sig även dom på festen , vilket ledde till många trevliga pratsstunder och mycket Trinidad-snack . Det serverades mycket god mat i mängder och ett antal flaskor öppnades , mycket trevligt ! Vi lämnade  huset-med-en-otroligt-fin-utsikt strax före midnatt . :D

Får ju inte glömma att nämna IFK:s insats i Allsvenskan , otroligt bra stundvis , lite sämre emallanåt , men en bra första match . Det är ju trots allt fem år sen . . Skulle vara roligt med ett "proffsutlåtande" så vi får väl se om E Jakobsson lämnar en kommentar . . Eftersom matchbiljetterna tog slut vääldigt snabbt så tittade jag , Johanna , Carro och Lisa på matchen hemma hos Familjen J , mycket trevligt !

Idag väntar en runda på stan med lillebrorsan , han ska köpa kläder , och eftersom mamma jobbar så ställer man ju självklart upp . Som alltid :P


RSS 2.0